Internationalt

Brænder du for sprog og det at rejse, så er den internationale studieretning på TG måske noget for dig. Igennem mange år har Tørring Gymnasium samarbejdet med skoler i udlandet, dels for at få mest muligt fagligt samarbejde i en global sammenhæng, dels for at udnytte de gode muligheder for at komme til de forskellige sprogområder og her træne sproget i naturlige omgivelser.

På vores internationale studieretning vil der være et udvekslingsophold til vores partnerskole i Palencia NV for Madrid, samt ekskursioner til samarbejdsgymnasier i eksempelvis Hamborg og Paris.
Desuden arrangeres der frivillige udvekslingsture til eksempelvis Girona i Nordspanien, hvor sprog og kultur står på dagsordenen.

Derudover har vi hvert år udvekslingselever fra hele verden, som er med til at skabe en international stemning og udbrede kendskabet til deres del af verden. Ofte bliver der skabt venskab for livet mellem udvekslingseleverne og de danske elever.

Årets udvekslingselever er fra venstre: Carolina fra Brasilien, Jennifer fra Taiwan, Anna fra Tjekkiet, Keita fra Japan, Bernardo fra Brasilien, Tijana fra Serbien, Grace fra USA og forrest Elise fra Australien.

TG­Aid

Uddannelse er vejen ud af fattigdom, både for den unge selv, for familien og for udviklingen i hele landet. Det vil privilegerede unge fra Tørring Gymnasium gerne bidrage til. Eleverne iværksætter en gang årligt en elevstyret indsamling til projektet. Pengene samles ind via en række af arrangementer og events, såsom musikcafe, skoleløb m.m. Desuden sælger skolens elever en dags arbejdskraft til virksomheder og forældre i Tørring Gymnasiums opland. Pengene går ubeskåret til unges gymnasieuddannelse i Zambia. 

Projekt Zambia er et sammenhængende uddannelsesprojekt med tilbud til unge i det nordlige Zambia. Skolen ligger ved Tanganyika­søen og rummer en efterskole og en mobilskole. Projekt Zambia tilbyder gratis undervisning til udvalgte unge, der ikke selv har råd til en uddannelse. Skolen gør de unge klar til gymnasiet.

Tusind tak til alle der har hjulpet; enten som arbejdshjælp, arbejdsgivere, sponsorer, bankospillere, koncertlyttere, løbere m.m

Projekt Zambia/Eventure

Ud at se med TG

I den daglige undervisning bestræber vi os på at få verden ind på gymnasiet, men når vi tager på udvekslinger, studieture og ekskursioner, handler det om om at få gymnasiet ud i verden. Vi prioriterer udsynet højt, og med det følger rejsen. Du kommer som elev på en del ture i løbet af gymnasietiden, og turenes længde kan variere fra få timer til flere sammenhængende dage. Det kan være biologiholdet der for en stund bytter klasselokalet ud med Gudenåens udspring, det kan være danskholdet der ser Ibsens “Et Dukkehjem” opført som moderne opera en tirsdag aften i Odense, eller også kan det gælde samfundsfagsholdet der tager et par dage til Bruxelles for at besøge Europa­Parlamentet.

Eleverne kan opleve at komme på flere ture og udvekslinger i løbet af de tre år, men ud af disse er der to fastlagte: studieturen i 2.g (ca. 1 uge) og 3­dagesekskursionen i 3.g.

Her kan I se en film om 2a's studietur til Rom i april 2017.

Studieretninger

Vi tilbyder 13 studieretninger under de fire hovedområder; det naturvidenskabe- lige, det samfundsvidenskabelige, det sproglige og det kunstneriske hovedområde.

LÆS MERE

Valgfag

Vi udbyder en lang række valgfag på både A- B- og C-niveau. Du vælger først dine valgfag men du går på gymnasiet.

LÆS MERE

Guide til timestruktur

Er du i tvivl om dine muligheder for sammensætningen af dine fag, deres niveauer og valgfag, så har vi lavet en lille guide, der forhåbentlig kan hjælpe dig. Ellers hjælper vi dig gerne yderligere.

LÆS MERE

Fagene

Tørring Gymnasium tilbyder en lang række fag. Læs mere om hvert enkelt fag, hvad de indebærer og hvad du kan bruge dem til. Ligeledes skal du også finde ud af hvordan du vil sammensætte dem.

LÆS MERE

Større skriftlige opgaver

I løbet af din gymnasietid skal du udarbejde en række større skriftlige opgaver. På skolen har vi en bibliotokar, Jens Lundqvist Kristensen (JL), som altid står klar med råd og hjælp. Husk at kontakte ham i god tid før du skal i gang med en opgave! 

LÆS MERE

Internationalt

Brænder du for sprog og det at rejse, så er den internationale studieretning på TG måske noget for dig. Igennem mange år har Tørring Gymnasium samarbejdet med skoler i udlandet, dels for at få mest muligt fagligt samarbejde i en global sammenhæng.

LÆS MERE
 

Flextimer

Flextimen er et brud med den normale undervisning hvor lærere og elever får mulighed for at mødes i nye sammenhænge ­ på tværs af fag og årgange. Flextimen er placeret hveranden onsdag i 2. lektion.

LÆS MERE

Vil du gerne vide mere?

Så er du altid velkommen til at kontakte os på tlf: 75 80 18 44 eller mail: adm@toerring-gym.dk